zaterdag 18 oktober 2014

Ebola in de VS, Eric Duncan

Ebola in de VS

Tijdens de behandeling van de eerste patiënt in de VS Thomas Eric Duncan, zijn er 2 verpleegsters besmet geraakt met het virus. De 29 jarige Amber Vinson en de 26 jarige Nina Pham. 1 van die 2 verpleegsters is van Ohio naar Dallas gevlogen nádat ze aangaf dat ze een lage koorts had. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren.

De 79 mensen die samen met de verpleegster in het vliegtuig zaten worden goed in de gaten gehouden. 8 Daarvan, zijn binnen 1 meter van haar geweest. Deze mensen krijgen 2 temperatuur checks per dag, waarvan er 1 keer vragen worden gesteld.

Eric Duncan

Eric Duncan heeft het virus waarschijnlijk opgelopen toen hij in Liberia een zieke buurman naar het ziekenhuis bracht. Op 24 september klaagde Duncan over symptomen, waarna hij op de 26e naar het ziekenhuis ging, waarna hij met antibiotica terug naar huis werd gestuurd. 
Waarna hij 2 dagen later met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij kreeg vloeistoffen toegediend. Ook werd hij geïnjecteerd met een experimenteel medicijn. 
Het medicijn sloeg niet aan en zijn toestand verslechterde, waarna hij helaas op 8 oktober om 7 uur 51 's ochtends overleed. 

De 48 mensen die contact met hem hebben gehad worden in de gaten gehouden, vooral de 10 die direct contact met Duncan hebben gehad. 4 daarvan zijn zijn verloofde en 3 familie leden die in het appartement verbleven.


Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten